Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alkotótábor 2009

2009.07.06

 Alapítványunk 2009. Július 11-től ismét alkotótábort szervez Zalaújlakon.

Idén vendégünk a Ráckevei Alkotóművészek És Művészetek Egyesülete.

   Résztvevő tagok:

- Ács Imréné - csipkekészítő

- T. Németh Gabriella - grafikus, meseillusztrációk

- Darabont Mária - természetfotós

- Kecskés Anna - festő

- Zsebényi Viktória - grafikus

- Sánta István - festő

- Mertl Attila - festő

- Beretvás Csanád - fafaragó

A tábor keretein belül egy vándorkiállítás is megtekinthető lesz, melyeken a művészek eddig elkészült munkáiból válogatva mutatunk be jónéhány darabot.. Az első tárlat megnyitója gyakorlatilag a tábor megnyitójával együtt 2009.07.11-én este 19 órakor kezdődik Zalaújlakon a helyi kultúrház termében, amely helyet ad Egry József számos reprodukciójának is.

A következő tárlat megnyitójára 2009.07.12-én kerül sor a nagyrécsei Kastély-Galériában 17 órai kezdettel.

A harmadik kiállítás Csapi község Kastély-Galériájában kerül megrendezésre 2009.07.13-án 18 órai kezdettel.

A következő pedig a nagykanizsai Halis István Könyvtár aulájában lesz megtekinthető 2009. 07.14-én 14 órától.

Az ingyenesen megtekinthető tárlatokra meleg szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt. Külön érdekesség a Mertl Attila és párja által prezentált saját ötletekből merített, és sajátkezűleg illusztrált mesekönyvek, melyek kicsiknek és nagyoknak szerezhetnek örömteli pillanatokat. Az egyedi mesekönyvek megvásárolhatóak, s előrendelést a tábor ideje alatt (2009.07.18-ig) a kiállítási helyszíneken, ill. a 0630/271 8147-es telefonszámon tehetnek az érdeklődők.

 A kiállított művek előreláthatóan a tábor végéig 2009. Július 18-ig tekinthetők meg.

 Zalaújlakon idén már másodízben rendezünk alkotótábort.  2008 nyarán szerveztünk először, amelyen Székesfehérvárról Simon M. Veronika  és "nebulói" vettek részt, akik oly jól érezték magukat e festői környezetben, hogy rendkívül termékeny időszakot tudhattak maguk mögött, hiszen közel hatvan mű született a tábor időtartatma alatt!  Velük azóta is remek kapcsolatot ápolunk, s meg kellett ígérnünk, hogy az első adandó alkalommal viszzatérhetnek hozzánk.  Ki kell emelnünk Simon M. Veronika jószándékát aki alapítványunk elnökével Csuha Piroskával közösen jótékonysági esteket szervezett, s ezáltal külön felajánlásokkal gazdagította alapítványunkat, sőt a környező országokban is ismertté teszi alapítványunk létét és munkáját.

A kezdeti sikereken felbuzdulva tehát, s nem titkoltan rendhagyó módon szeretnénk alkotótáborunkat a következő években is megszervezni, hiszen alapítványunk egyik fő célja segíteni a fiatal művészpalánták elindulását, illetve megismertetni Egry József, az egyik első Kossuth-dijas magyar festő szülőfaluját, szülőföldjét az érdeklődőkkel, s lehetőleg minden magyar állampolgárral.   A tábor időtartama alatt a résztvevők alkotómunkát végeznek, illetve lehetőség szerint megismerkednek a környékkel, annak nevezetességeivel, s kikapcsolódás gyanánt kirándulásokat, szabadtéri főzőcskézést és egyéb programokat szervezünk számukra. Igyekszünk, szerény lehetőségeink mellett, a nálunk elkészült munkákból tárlatokat szervezni, hogy a nagyközönséggel megismertethessük alapítványunk munkáját, s a mai magyar kortárs művészek, művészetek  alkotásait. Valljuk, hogy egy nemzet csak a saját kultúrája ismeretében válhat igazán naggyá.  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.